User testing Prototypes van studenten HHS ICT.

Een paar studenten uit de richting software Development uit de hogeschool HHS in Den Haag, Nederland. Kregen een Opdracht voor de module “research & trends”. Daarvoor hebben een paar studenten van HSS samen gezeten met de hogeschool van West-Vlaanderen (Howest). Howest wou graag dat ze een website of app gingen maken die verschillende studentondernemers zou samenbrengen. 

Enkele studenten van netwerkeconomie mochten de website eens uittesten. Plus bekijken hoe de website in elkaar zat, wat er mis liep, wat goed liep, waar er misschien nog ruimte 

Op 1 december 2022 met de studenten die de website hadden geprogrammeerd hebben de studenten van netwerkeconomie eens de website geprobeerd. De studenten van HHS hebben voordat we aan de slag mochten gaan eens een woordje uitleg gegeven via teams (Foto hiernaast is een momentopname van de teams sessie). Het was een opportuniteit dat de studenten een usertest mochten doen. En die hebben ze gepakt met beide handen.

Ik ga nu mijn eigen mening geven over de website en het moment in zijn geheel.

Het resultaat van de website vond ik zelf heel goed. Het zag er mooi uit, het meeste werkte wel. Er zat hier en daar een klein probleem, maar dat was natuurlijk de bedoeling van de user testing dat problemen boven water kwamen drijven. Over het algemeen vond ik het persoonlijk al heel goed en moest het openbaar worden gesteld zou ik er zeker gebruik van maken.

Ik vond het zelf heel leuk om eens een user test mee te maken. En ook eens samen te werken met een andere hogeschool. Het was heel interessant en moest ik nog eens gevraagd worden om een user test te doen zou ik zeker mee doen. Als je een project doet, kun je beter regelmatig vragen naar feedback van mensen die er niet bij betrokken zijn, zodat je weet wat er niet goed werkt.

De link naar De Haagse hogeschool:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *