Festival van de toekomst

🚀 Terugblik op het Festival van de Toekomst in Filatuur, Aalst! Dat gisteren op 21 november plaatsvond, georganiseerd door Innovation Playground Oost-Vlaanderen.

Wat een onvergetelijk evenement vol inspiratie! ğŸŽ‰ Drie geweldige sprekers deelden boeiende inzichten die ons deden nadenken over de toekomst op het snijvlak van technologie, innovatie en ethiek. Een speciale dank aan de organisatoren voor het mogelijk maken van deze verrijkende ervaring.

👨‍🏫 Professor Lode Lauwaert: AI en Ethiek

KU Leuven’s Professor Lode Lauwaert trapte het festival af met diepgaande inzichten over Kunstmatige Intelligentie (AI) en ethiek. Hij nam ons mee op een reis naar 2050, waarbij hij de impact van AI op onze toekomst belichtte. Zijn benadering van ethische uitdagingen in het huidige AI-tijdperk en de oproep tot verantwoorde ontwikkeling inspireerden ons om actief deel te nemen aan het vormgeven van een ethische AI-toekomst. 🤖

🛒 Pieter-Jan Vandevelde Colruyt Group: Co-creatie en Duurzaamheid

Pieter-Jan van Colruyt Group deelde een inspirerend perspectief op co-creatie en innovatie. De groep gaat verder dan traditionele innovatie door strategische samenwerkingen aan te gaan, met als resultaat duurzame oplossingen zoals het alternatief voor plastic flessen. Zijn inzicht in de geschiedenis en toekomst van Colruyt Group als drijvende kracht in retail bracht een waardevolle meerwaarde aan het festival.

🧬 Hetty Helsmoortel: CRISPR-revolutie

Hetty Helsmoortel nam ons mee in de fascinerende wereld van CRISPR. Haar betoog over de uitdagingen en kansen van genbewerking met CRISPR bood een diepgaand begrip van deze revolutionaire technologie. De interactieve polls betrokken het publiek bij het nadenken over de ethiek en impact van genetische manipulatie.

Achteraf was er ook nog een belevingsmarkt met verschillende leuke en innovatieve bedrijven. Zoals stoelen gemaakt van afval, melk gemaakt van erwten Tiptoh, en een lamp die vertelt wanneer je te veel energie gebruikt of juist meer energie opwekt dan dat je gebruikt Loomy. En nog veel meer!

Laten we samen blijven verkennen, innoveren en nadenken over de toekomst die voor ons ligt. #ToekomstFestival #InnovatieInzichten #SamenVormGeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *