Themadag digitale veiligheid

🚀 Vandaag (11/06/2024) had ik de geweldige kans om deel te nemen aan een dag vol inzichten over digitale veiligheid, georganiseerd door Febelfin. Ik volgde drie boeiende sessies die me een dieper inzicht gaven over dit belangrijke onderwerp.

💡 De eerste sessie, “Geldezels”, werd gegeven door Liesbeth Dewyn. Hier leerde ik over cruciale termen zoals:

  • Phishing: Een techniek waarbij fraudeurs persoonlijke gegevens proberen te verkrijgen door zich voor te doen als een betrouwbare instantie.
  • Geldezels: Personen die worden gebruikt om illegaal verkregen geld wit te wassen via hun bankrekening.

🔒 Vervolgens gaf Raf Rollier een sessie over wat te doen als je bankaccount gehackt is en hoe je dit kunt voorkomen. Belangrijke tips waren:

  • Reageer niet op onbekende nummers.
  • Deel nooit je codes en bankgegevens met anderen.
  • Mocht je toch slachtoffer worden, blokkeer onmiddellijk je kaart (CardBlock) en bel je bank. Houd er rekening mee dat de bank je niet kan vergoeden als je zelf je code hebt prijsgegeven.

🕵️‍♂️ De laatste sessie was een spannende escape room genaamd “The Hacker Van”. Hierin konden we de kennis van de eerdere sessies toepassen om een hacker te ontwijken.

Het was een leerzame dag en ik ben vastbesloten om alerter te zijn op mogelijke scams. Bedankt, Febelfin, voor deze waardevolle ervaring! 🌐🔐

#DigitaleVeiligheid #Cybersecurity #Febelfin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *