Statische analyse van een dataset

Voor het vak datalab moesten we da afgelopen maand data van ons zelf bijhouden. Ik heb het bijgehouden over wanneer ik wakker werd. Na een maand gingen we per twee onze dataset analyseren en moesten we kiezen welke dataset we gingen gebruiken. We hebben besloten om de dataset te gebruiken van men medestudent Jasper Boden (link naar zijn website van onder dit artikel). Zijn dataset ging over hoeveel stappen hij heeft gezet per dag, welke activiteit hij heeft gedaan en hoe moe hij was.

Ik ga nu enkele tools bespreken die we hebben gebruikt om onze analyse te maken.

Ik ga het eerst hebben over Knime. De tool die we hebben leren gebruiken tijdens de lesse van datalab. Hier hebben we geleerd hoe we van een bestaand excel bestand verschillende soorten grafieken en informatie te halen. Zoals een boxsplot, histogram, scatter plot te halen uit onze data.

Zoals je hieronder kan zien hebben we met de CSV reader de data opgehaald uit het document en met andere nodes ervoor gezorgd dat we de juiste grafieken en informatie er uit konden halen.

Ik vond dit wel een niet zo gemakkelijke tool om te gebruiken. Het is wel een gemakkelijke tool om al uw data te kunnen omzetten naar verschillende grafieken waardoor het makkelijker is om een analyse is. Dus het is super handig en iets postief als je hiermee kan werken.

We hebben ook andere tools gebruikt.

Excel om onze data te verzamelen in mooie tabellen. Zo zat alle data chronologisch bij elkaar. Excel is een handige tool om verschillende soorten data te verzamelen.

We hebben ook gebruik gemaakt van forms. Hierbij moesten we een formulier maken zodat we onze data konden verzamelen. Dus elke keer dat je het formulier kwam de informatie in het excel bestand. Wat het handiger maakte dan het allemaal handmatig te doen.

Dan hebben we powerautomate gebruikt om de antwoorden van de forms te kunnen exporteren naar tabellen in het excel bestand. Dit is een heel handige tool en zorgt er dus automatisch voor als je in forms een antwoord geeft dat het in het excel bestand terechtkomt.

Gebruikte tools en links:

Excel: https://www.microsoft.com/nl-be/microsoft-365/excel

Forms: https://forms.office.com

Power automate: https://powerautomate.microsoft.com/nl-nl/

Knime: https://www.knime.com

Link naar website medestudent Jasper Boden: https://jasperboden.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *